JUNGHANS – TYSK VETERAN ER TILBAKE I NORGE

JUNGHANS – TYSK VETERAN ER TILBAKE I NORGE

Junghans er tilbake i Norge etter et fravær på noen tiår. Det er Santrade i Sandefjord som har fått agenturet og vil om kort tid lansere merket i Norge.

Junghans er tilbake i Norge etter et fravær på noen tiår. Det er Santrade i Sandefjord som har fått agenturet og vil om kort tid lansere merket i Norge.

Junghans er ett av de eldste Tyske merkene, og var tidligere ganske populært i Norge. Vi tok en liten prat og sniktitt på Junghans hos Santrade.

Foto: Håvard Flaatten

Junghans er et merke som var godt kjent i Norge tidligere. Hvordan er prisnivået når det blir relansert i Norge nå?

– Prisnivået er ganske vidt, men startprisen på armbåndsur er 6.390,- og det dyreste er rundt 133.000,- Men vil si at de fleste ligger rundt 15-25.000 kroner, forteller Salg- og markedssjef hos Santrade, Tina B. Ødegaard.  

To forhandlere av Junghans er allerede på plass.

– Det vil være kun gjennom forhandlere man får kjøpt Junghans og merket blir lansert hos dem til uka. De vi har med oss nå før vi lanserer det er Protid Urmaker Næss i Sandefjord og Protid Urmaker Grøtteland i Sandnes, forklarer Tina.

Max Bill fra Junghans. En ikonisk klokke. Foto: Håvard Flaatten.

– Vil dere ha klassikerne fra Max Bill i sortimentet?

– Vi vil selvfølgelig ha Max Bill serien og alle andre serier som Meister, MEGA, Form og flere andre, forklarer hun.

– Dere har holdt på en stund nå, hvordan går det med Santrade?

– Hos oss går det bra, veldig spennende med et nytt merke og vi gleder oss veldig over at vi har fått det i land. Vi har hatt møter med Junghans i halvannet år og endelig fikk vi kontrakten i land. Junghans er jo et merke som var i Norge for mange år siden, rundt 20 år siden tipper jeg.

Foto: Håvard Flaatten

– Modellene er litt utenom det vanlige samtidig som at de er veldig klassiske og fine. Max Bill serien er jo den meste kjente. De har også gjort litt mer sportslige modeller som du kanskje har sett på nettsiden deres som Meister Chronoscope, Meister Pilot og 1972, sier Tina.

– Vi har fått en selger som vil være mer ute hos kunder og det tenker vi er positivt både for Junghans og de andre merkene vi har.

– Det er gøy å skille seg litt ut og satse på et merke som var kjent for ganske mange år siden. Junghans er jo Tysklands største klokkefabrikk, de er ekstremt nøye med både kvalitet og design, og klokkene er veldig veldig fine. Vi har troen på at dette kan treffe flere og vi gleder oss til reisen fremover med Junghans.

Fordelen er jo også at de blir hovedsponsor på Ski VM i 2025 og det er ganske stort, avslutter hun.

Foto: Håvard Flaatten

Historisk tilbakeblikk

Det som startet i 1861 med grunnleggelsen av selskapet i Schramberg, utviklet seg raskt til å bli en av de mest fascinerende suksesshistoriene i den tyske klokke- og urindustrien.

Selv om kravene til klokker har endret seg over tid, har filosofien til Junghans alltid forblitt den samme. Kreative oppfinnere brakte storhet til det sørvestlige Tyskland og presisjonsingeniørindustrien i Schwarzwald. Innovative ideer brakte også teknologiske endringer til tradisjonell urproduksjon. Dette ga opphav til selskaper som fortsatt setter internasjonale standarder den dag i dag.

Foto: Håvard Flaatten

På 1800-tallet eksporterte de allerede produktene sine over hele verden. Et slikt selskap var Junghans. Grunnlagt i 1861 av Erhard Junghans, vokste selskapet raskt og gjorde snart historie ikke bare innen klokke- og urproduksjon, men også innen industri og arkitektur.

Innen 1903 var Junghans verdens største klokkeprodusent. I 1961, selskapets hundreårsjubileumsår, ble det produsert 20 000 klokker av alle slag hver dag av 6000 ansatte, ved hjelp av 10 000 maskiner, med produksjonen eksportert til 100 land.