Uautoriserte forhandlere på nett. - Santrade AS

Uautoriserte forhandlere på nett.

Dersom en trygg handel er førsteprioritet, bør merkenes autoriserte forhandlere være første stopp.

Uautoriserte forhandlere på nett -
Dersom en trygg handel er førsteprioritet, bør merkenes autoriserte forhandlere være første stopp. Dette er forhandlere med en offisiell tilknytning til det aktuelle klokkemerket, utvalgt og godkjent av produsenten. Disse har god kompetanse på urmerkene de forhandler, og kan også assistere med service og reparasjoner dersom uhellet er ute. Gullstandard for en sikker handel.


Kun et fåtall urmerker tillater salg via internett, og som regel kun fra eksisterende autoriserte forhandlere med et fysisk utsalgssted.

Hvis pris er viktigere enn å skape en relasjon til en autorisert forhandler, er det mulig å kjøpe nye ekte klokker fra aktører uten formell tilknytning til de aktuelle urmerkene.

Men pass på at klokken har serienummer intakt og stemplet dokumentasjon, slik at man ikke får seg en ubehagelig overraskelse senere. Her bør man være varsom.

Ingenting er gratis, og absolutt ikke i luksusklokkenes verden. Luksusmerkene ønsker heller ikke å vanne ut sitt gode navn og status, og følgelig er store rabatter på kjente klokkemerker noe som forekommer ytterst sjelden. Er prisen alt for god til å være sann, bør varsellampene lyse.

Her kan det være klokker som er kjøpt på gråmarkedet. Klokkene kan komme fra andre uautoriserte forhandlere rundt om i verden. Klokkene kan stamme fra kriminell virksomhet – det er dermed ingen garanti for hva du kan forvente hvis du kjøper fra en uautorisert forhandler. På den måten kan de selge klokkene til en sterkt redusert pris. MERK: Noen nettsider reklamerer for at de er offisiell forhandler eller autorisert forhandler, dette er ikke alltid sannheten.

Hvis du er usikker på om nettsiden er en autorisert forhandler finner man alle autoriserte forhandlere på merkets hjemmeside;

https://orient-watch.com/worldwide-distributors-where-to-buy
https://www.edox.ch/Store-locator/
https://www.claudebernard.ch/store-locator/

Her ser man at diverse nettsider ikke er godkjente som autoriserte forhandlere.

Alle autoriserte forhandlere har som ansvar for å fylle ut hele garantikortet, og at det skal være riktig utfylt i henhold til retningslinjene fra leverandørene.