rallysjåfår

oddbjørn røed

– Om jeg er redd? Nei, aldri. Det er bare moro at det går litt fort!

Oddbjørn smiler lurt. Det er ingen tvil om at han mener det han sier. Og selv ikke når det går skikkelig galt blir han redd. Et eksempel er NM-runden han kjørte i Hamar i slutten av september i fjor. Da fikk bilen hans rundvelt, og klipte av to trær før den landet på hjulene igjen. Hendelsen tok han med stoisk ro.

– Jeg var ikke redd da heller. Man sitter så trygt når man kjører, og er godt sikret.

Vurderer bilbytte

Hendelsen medførte imidlertid at bilen fikk store skader. I fire-fem måneder har den vært på reparasjon. Så da Oddbjørn og kartleseren Håkon Sande vant Flesberg Rallysprint nylig, var det med leid «fartsmonster». Duoen leide bilen til Anders Grøndal, en Citroën DS3 R5, som gikk så det suste.

– Det var veldig moro å kjøre den bilen. Nå vurderer jeg om det blir en helt ny bil. Men det er kostbart. Så jeg er i samtaler med noen nye sponsorer nå.

bakgrunn

oddbjørn røed

Drømmer om løp i utlandet

Årets sesong har han brukt til litt prøving og feiling, ettersom bilen hans ikke er helt ferdig. Neste sesong har han derimot planer om å kjøre alle løpene.

Oddbjørn røper at han også har en liten drøm om å kjøre utenlands.

– Rallysporten er mye større i andre land. Så jeg har veldig lyst til å prøve meg på et løp eller to i utlandet. Jeg håper jeg får det til neste år, smiler han.

Oddbjørn tilføyer at han er stor- fornøyd med sin kartleser Håkon Sande.

– Man må stole 100 prosent på kart- leseren sin. Det gjør jeg med Håkon. Vi er et bra team!