HEDRER NORSK BÅTDESIGN – EDOX NEPTUNIAN LINGE DESIGN

HEDRER NORSK BÅTDESIGN – EDOX NEPTUNIAN LINGE DESIGN

I Sandefjord har Edox-importør Santrade fått til et spennende samarbeid mellom Edox og Linge Design. Hvis du er båtinteressert vet du sikkert hvem Jan Herman Linge var. Hvis ikke skal vi ta en liten innføring her.

I Sandefjord har Edox-importør Santrade fått til et spennende samarbeid mellom Edox og Linge Design. Hvis du er båtinteressert vet du sikkert hvem Jan Herman Linge var. Hvis ikke skal vi ta en liten innføring her.

Linge var en verdenskjent båtdesigner som levde fra 1922-2007. Han konstruerte en rekke av mest kjente hurtiggående båtene for Draco, Windy, Fjordplast og en rekke andre.  Han står også bak marinefartøyet Nasty som tjenestegjorde i mange NATO land.

Jan Herman Linge foran en Soling. Foto: Linge Design

Han stod også bak kjente seilbåter, og da spesielt Soling som ble valgt til olympisk klasse i 1968. Den ble med i det olympiske programmet helt frem til sommer-OL i 2000. Søsterbåten Yngling ble valgt til OL-båt for kvinner i 2004. Det gjør Jan Herman Linge til den eneste designer som har tegnet to OL-klassebåter.

En artig detalj er at hans konstruksjoner ofte kan kjennes på at de har et navn som ender på «ling». Det finnes seilbåter som heter Firling, Willing, Halling og Jypling, samt motorbåter som Fjordling, Sterling, Styling og mange flere.

Edox Neptunian Linge Design Limited Edition. Foto: Håvard Flaatten

Spennende samarbeid

John Iver Stakston hos Edox importøren Santrade er en skikkelig båtentusiast og da Linge Design fyller 100 år i år, ble ideen til en spesiell klokke skapt.

– Det startet med at John Iver fikk en idé. Det er et stort båtmiljø rundt Linge Design og tanken på en spesiell klokke ble født, forteller Tina Bjørknes Ødegård, salgssjef hos Santrade.

Så tok John kontakt med Øyvin og Martine Linge, og fikk et møte. Det ble starten på et flere måneder langt samarbeid som resulterte i Edox Neptunian Linge Design Limited Edition.

Klokken er vanntett til hele 1000 meter, og har den kjente Linge Design logoen på den blå skiven. Foto: Håvard Flaatten

– Resultatet ble veldig riktig. Farger og logoen på klokken ble veldig flott, sier Tina.

Klokken har blitt tatt godt i mot i båtmiljøet. Det er flere båteiere som har tatt kontakt for å få kjøpt en klokke med samme nummer de har på sin Linge designet båt. Klokkene er nummerert fra 1 til 100.

Linge Design-klokken er basert på en Edox Neptunian som er en stilig dykkerklokke som er vanntett til hele 1000 meter. Det er en solid klokke på 44mm i diameter og den er 15,6mm tykk.

På innsiden tikker et Edox Caliber 80, som er basert på et SW 200.

En Fordling i god fart. Foto: Kristian Rønningen

Harde fakta:

Diameter : 44mm
Verk: Automatisk Caliber 80 (SW 200)
Vanntett til: 1000M | 100ATM
Materiale: Rustfritt stål
Glass : Sapphire
Dial : Blå
Tykkelse: 15.6mm
Reim: 21mm
Vekt: 155g
Reim: Metallenke og gummireim

Pris: 15.990,- i salg nå.

Klokken lages i 100 nummererte eksemplarer.

https://klokkeriet.no/2022/11/26/hedrer-norsk-batdesign-edox-neptunian-linge-design/